Skip to main content

In een tijd waar aandacht voor het milieu steeds belangrijker wordt, dragen we bij Redable graag ons steentje bij. Dit doen we door samen te werken met milieubewuste merken, maar ook door een nieuwe functie op onze website. Onze Duurzame Keuze helpt je hier vanaf nu bij.

Redable's Duurzame Keuze

We hebben iets nieuws: Redable’s Duurzame Keuze. Een label speciaal voor producten die wij bestempelen als Duurzame Keuze. Producten die worden gemaakt met het oog op het milleu en het beste voor de mens, krijgen dit label. Er wordt onder andere gekeken naar het energieverbruik van een apparaat, de gebruikte materialen, recycling, het productieproces en de herbruikbaarheid van verpakkingen. Vele van onze producten voldoen ook aan een TCO Certified of EPEAT Gold keurmerk.

Je kunt een Duurzame Keuze op onze website op de volgende manier herkennen:

Een duurzame keuze maak je in 1 klik

Het is vanaf nu mogelijk om in het filteroverzicht te kiezen voor producten die het label “Duurzame Keuze” hebben. Zo kan je binnen 1 klik gemakkelijk zien welke producten het label duurzaam hebben.

Voortaan vind je deze Duurzame Keuze mogelijkheid in het filter op onze website. Je kunt dit op de volgende manier herkennen.

Wereldwijd bekende keurmerken

Vele van onze producten beschikken ook over wereldwijd bekende keurmerken. Dit zijn o.a. het EPEAT, TCO Certified en ENERGY STAR keurmerk.

TCO Certified

TCO Certified is een keurmerk uit Zweden voor elektrische apparaten. Het keurmerk is te vinden in Europa, Azië en Noord-Amerika. Het TCO Certified keurmerk heeft strenge eisen voor duurzaamheid, zo krijgt het product pas een positieve keuring als het aan verschillende eisen voldoet. Zo wordt er gelet op:

  • het energiegebruik
  • de productmaterialen
  • recycling verpakkingsmateriaal
  • energieverbruik tijdens de productie.

Naast deze duurzaamheidseisen heeft TCO Certified ook strenge eisen voor de mensen die het werk uitvoeren. Er wordt gelet op kinderarbeid, gebruik van grondstoffen uit conflictgebieden en de algemene arbeidsomstandigheden.

De controle om een TCO Certified keurmerk te krijgen wordt gedaan door onafhankelijk, erkende bedrijven. Deze controle vindt plaats voordat het product het keurmerk krijgt maar ook na de keuringen kunnen er extra controlemomenten plaatsvinden.

EPEAT Gold

EPEAT is een Amerikaans keurmerk specifiek voor computers, monitoren, laptops, printers en scanners. EPEAT staat voor Electronic Product Environmental Assessment Tool. Het keurmerk is vergelijkbaar met het bekende Energy Star keurmerk. EPEAT kijkt bij de controles naar het energieverbruik, de productiematerialen en de levensduur van het product.

Binnen het EPEAT keurmerk zijn er drie verschillende niveaus: brons, zilver en goed. Het niveau brons geeft aan dat er aan de basis eisen is voldaan. Bij zilver is er naast de basiseisen ook aan 50% van de niet-essentiële eisen voldaan en bij het niveau GOLD is dit 75%. De controles worden uitgevoerd door onafhankelijke gespecialiseerde instellingen.

Heeft dit artikel je geholpen?
JaNee